Wat is de Bowen techniek?

Het is een zachte en helende behandelingsvorm waarbij met duimen en vingers een rollende beweging wordt gemaakt over de fascie (het bindweefsel) op specifieke plaatsen op het lichaam. Op een subtiel en ontspannen wijze wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd om balans te zoeken en pijn te verminderen.

Waarbij helpt de Bowen techniek?

Bowen helpt bij diverse klachten die zich fysiek uiten, met name ook bij stress en burn-out:

  • stressklachten zoals rug- en hoofdpijn, hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen en darmklachten
  • slechte slapen en een kort lontje hebben
  • pijnklachten veroorzaakt door onder andere fibromyalgie, artritis en artrose
  • RSI klachten, (sport)blessures aan hamstrings, arm, knie en enkel, ‘frozen shoulder’ en stijve gewrichten
  • hooikoorts en allergische klachten
  • lymfe-oedeem
  • tijdens een periode van ontgiften, na een virusinfectie, tijdens een chemokuur, kan een Bowen drainage-behandeling goede diensten bewijzen.

Bowen therapie stimuleert zenuwstelsel

Bij veel mensen is de balans in het zenuwstelsel verstoord. Een Bowen behandeling stimuleert bepaalde gedeeltes van het zenuwstelsel, die voor een diepe ontspanning zorgen.

De hersenen krijgen een enorme hoeveelheid informatie te verwerken en soms stuurt het centraal zenuwstelsel de binnenkomende informatie niet tijdig door. De Bowen techniek heeft een positieve uitwerking op het zenuwstelsel en de hersenen zodat de boodschappen weer goed worden doorgeven (zg. Gate Theory).

Goede resultaten met Bowen behandeling

Thomas Ambrose Bowen [1916-1982] heeft in Australië de Bowen Techniek ontwikkeld. Hij had een grote interesse in mensen en dieren en behandelde vanaf zijn 40ste ca. 13.000 mensen per jaar. Liefst 88% bleek met 2 a 3 behandelingen geholpen te worden.

In Australië, Engeland en de Verenigde Staten neemt de Bowen Techniek een steeds belangrijkere plaats in de totale gezondheidszorg in. In Nederland groeit langzaam het besef dat deze behandeling een goed alternatief kan zijn naast de reguliere behandelmethoden.

U bent van harte welkom voor een behandeling met de Bowen techniek in mijn praktijk in Rotterdam.

Maak een afspraak voor een Bowen behandeling
Bowen-techniek-Rotterdam
Bowen-behandeling-Rotterdam
Bowen-therapie-Rotterdam